Molimo pričekajte...
ČLAN INA GRUPE  /  www.ina.hr
Kontakti Prijava / Registracija

Modernizacija pogona

Modernizacija pogona

INA MAZIVA nabavila novi stroj za proizvodnju ambalaže

INA MAZIVA nabavila novi stroj za proizvodnju ambalaže

INA MAZIVA proizvode plastičnu ambalažu za vlastite potrebe dugi niz godina, a pogon proizvodnje plastične ambalaže godišnje proizvede oko 4.000.000 komada raznih volumena.

 

Kao i sve velike i ozbiljne kompanije koje svoje proizvode plasiraju na tržište u plastičnoj ambalaži, INA MAZIVA su nakon dvadesetak godina vizualno prilagodila svoju ambalažu novim zahtjevima modernog tržišta te su zlatne i plave kantice zamijenjene kanticama u antracit boji.

U skladu s novim vizualnim rješenjem izrađeni su i novi alati za postojeće strojeve te je započeta proizvodnja nove ambalaže.

 

Paralelno s plasiranjem nove ambalaže, stručnjaci INA MAZIVA ispitali su ponudu ambalaže na tržištu te su odlučili pratiti trendove velikih i ozbiljnih kompanija te zadržati vlastitu proizvodnju ambalaže kako ne bi u ovim zahtjevnim vremenima ovisili o dobavljačima, njihovom raspoloživošću proizvoda i usluga, kao i o cijenama sirovina i energenata o kojima ovisi proizvodnja plastične ambalaže. Ispitivanjem tržišta dodatno je utvrđeno da se isplati izdvojiti dio proizvodnog segmenta ambalaže tj. čepove i kantice za mast.

 

 

Kako pogon proizvodnje ambalaže od prije raspolaže s dvadeset godina starim HESTA strojevima za puhanje kantica od 1 litre, 3 litre i 5 litara, kao i EDEX strojevima za puhanje kantica od 0,3 litre i 0,6 litara, sada je došlo vrijeme za modernizaciju pogona.

Nedavno je kupljen stroj od talijanske tvrtke PlastiBlow kojim se uveliko povećao kapacitet proizvodnje kantica od 1 litre. Prednost stroja je što ima 3 gnijezda tj. što u jednom proizvodnom ciklusu od 14 sekundi napravi 3 kantice, a kapacitet ovog stroja je cca 18.000 kom/dan.

Sastavni dio novog stroja je i ispitivač nepropusnosti proizvedene ambalaže koji pruža sigurnost da je proizvedena ambalaža kvalitetna i sigurna za punjenje. U procesu modernizacije pogona već je ugrađen takav sustav na HESTA strojevima.

Novost i veliki benefit je da novi stroj u svom radnom krugu ima mlin koji melje ostatke plastične ambalaže nakon puhanja boce te kroz gravimetrijski dozator ponovno namješava tj. koristi regenerat za daljnju proizvodnju ambalaže. Na taj način se u novu ambalažu utroši sva otpadna plastika koja nastane kao rezultat proizvodnje tj. u novu ambalažu se ugrađuje čak 30-40% plastičnog otpada te se na taj način dodatno brine o okolišu.

 

Dolaskom novog i modernog stroja u pogon plastične ambalaže INA MAZIVA uložila su u svoju samostalnu proizvodnju i poslovnu neovisnost, te dobavljivosti ambalaže od vanjskih dobavljača.